46-Telcom bij Kempa052
energy-box
Wek uw eigen groene energie op
Milieu
Druk uw kosten en help het milieu
earth-box
Verminder de CO2-uitstoot van uw woning

Onze diensten

Ontdek onze slimme energie-oplossingen en leer meer over de mogelijkheden.

Onze realisaties

thuisbatterij-hulshout-telcom
Thuisbatterijen
Telcom-slimme-energiesystemen

Join the energy revolution!

Ga voor groene en duurzame energie met slimme oplossingen op maat van uw woning.

Heeft u een vraag over onze diensten?

Ontdek de meest gestelde vragen die wij over onze diensten krijgen.

Heeft u een dringende vraag? Bel ons gerust op via het nummer +32 1 523 78 90.

Bestaan er subsidies of premies voor de installatie van laadpalen?

Er bestaan helaas (nog) geen subsidies voor laadpalen thuis. De aankoop en installatie van een laadpaal zijn wel fiscaal aftrekbaar voor zowel particulieren (45% van het bedrag) en bedrijven (100% aftrekbaar)

Betekent geen zonlicht ook geen elektriciteit?

Nee, de zon hoeft niet per se te schijnen zodat zonnepanelen energie produceren. Een zonnepaneel kan namelijk ook energie leveren wanneer het bewolkt is. Het is natuurlijk wel zo dat de panelen minder energie produceren in de winter wegens de kortere dagen.

Met een batterijsysteem kan u te veel geproduceerde zonnestroom opslagen voor later gebruik.

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u hiervoor geen vergunning nodig, tenzij het uitdrukkelijk verboden is om zonnepanelen te plaatsen. Informeer bij twijfel altijd eerst bij uw gemeente.

Hoe kan ik de juiste thuisbatterij voor mijn woning kiezen?

Om de juiste thuisbatterij te kiezen voor jouw woning, moet je kijken naar je gemiddelde stroomverbruik en je zonnepanelen. Zo voorkom je dat je bv. een thuisbatterij koopt met een te hoge capaciteit, waardoor je je batterij nooit vol kan laden en er geen maximaal rendement uit kan halen.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben een levensduur en productiegarantie van gemiddeld 25 jaar. Als u rekent dat u gemiddeld binnen de 10 jaar uw investering heeft terugverdiend, kan u dus heel wat jaren genieten van gratis en duurzame energie.

Hoe ziet een thuislaadpaal eruit?

Thuislaadpalen bestaan in verschillende vormen. Naast de klassieke modellen waarbij de lader op een paal staat, bestaan er ook thuisladers die aan de muur bevestigd kunnen worden.

Hoeveel kan ik met een laadpaal besparen?

Investeren in een laadpaal is ook besparen met een laadpaal. Zo kan u tot wel 4x goedkoper opladen met een eigen laadpaal dan met een publieke laadpaal. U laadt dan gewoon aan uw eigen energietarief op en betaalt geen hogere kosten die voor publieke laadpalen gebruikelijk zijn.

Daarnaast spaart u jaarlijks ook honderden euro’s uit op traditionele tankbeurten. De gemiddelde oplaadkosten met een eigen laadpaal bedragen ongeveer €750 per jaar, terwijl u aan diesel of benzine voertuig gemakkelijk meer dan €1.100 op jaarbasis kwijt zou zijn. Op langere termijn haalt u hier dus gegarandeerd uw kosten en meer uit.

Hoeveel kost een laadpaal?

De aankoopprijs van een laadpaal ligt gemiddeld tussen de € 500 à € 1.500 exclusief btw en plaatsingskosten.

Op de plaatsingskosten van een laadpaal is moeilijk een prijs te plakken. Deze kosten hangen namelijk af van verschillende factoren, zoals de locatie waar de laadpaal moet komen, aanpassingen aan de elektrische installatie, etc..

Daarbovenop moet u ook nog rekening houden met de kosten voor een verplichte keuring en de periodieke kosten voor het abonnement van uw laadkaart. Net zoals u deze al gebruikt om aan publieke laadpalen op te laden, zal u uw laadkaart ook thuis moeten gebruiken om uw laadpaal te activeren. Deze periodieke kosten zijn echter redelijk laag en bedragen, ongeacht het merk, gemiddeld minder dan €10 per maand.

Uw antwoord niet gevonden?

Het laatste nieuws over ons bedrijf en de energiewereld

De wereld van groene en duurzame energie staat nooit stil. Blijf samen met ons op de hoogte van alle belangrijke nieuwigheden.