Telcom-zonnepanelen-platdak-deurne-jdw-047

Voordelen van zonnepanelen

sun-box

U wekt uw eigen groene stroom op

Met zonnepanelen kan u uw eigen stroom opwekken en uw woning voorzien van duurzame en groene energie.

Zo geniet u voortaan (nog meer) van de zon op uw terras, in uw tuin én in uw woning.

energy-box

U bespaart op uw energiefactuur én uw toekomst

Met zonnepanelen moet u minder stroom van het net afnemen en dus ook minder betalen op uw energiefactuur.

Daarnaast verdient u de investeringskosten van uw zonnepanelen gegarandeerd binnen de 10 jaar terug. 

earth-box

U verlaagt de CO2-uitstoot van uw woning

Zonnepanelen zijn niet alleen beter voor uw energiefactuur, maar ook voor uw ecologische voetafdruk.

Bij het opwekken van energie met zonnepanelen komt namelijk geen CO2 vrij. Hierdoor kan u de CO2-uitstoot van uw woning aanzienlijk verminderen.

Onze realisaties

Klik op een realisatie om meer te lezen.

Een installatie op maat van uw woning én verbruik

Analyse van uw dak

Om uw zonnepanelen optimaal te laten renderen, is de positie van de panelen op uw dak cruciaal.

Daarom gaan we eerst na waar we uw panelen het beste kunnen plaatsen. Hiervoor kijken we naar kenmerken van uw dak zoals de oriëntatie, de hellingsgraad en het beschikbare oppervlak. Daarnaast houden we ook rekening met externe factoren, zoals de schaduw van bomen en/of andere daken en gebouwen.

Analyse van uw verbruik

Naast uw dak analyseren we ook uw gemiddelde verbruik. Op basis hiervan - en de analyse van uw dak - kunnen we het ideale aantal en het ideale type zonnepanelen bepalen, alsook een geschikte omvormer selecteren.

Combineer met slimme energie-oplossingen

Wilt u uw zonnepanelen graag combineren met een warmtepomp en/of laadpaal? Wij werken een totaalplan uit en maken wij de nodige aanpassingen in uw elektrische installatie.

Optimaliseer met slimme energie-oplossingen

Kiest u om ook een thuisbatterij te laten plaatsen? Dan kan u de opgewekte stroom die u niet meteen gebruikt bewaren voor later en het rendement van uw zonnepanelen helemaal optimaliseren!

Telcom-zonnepanelen-platdak-deurne-jdw-034
Betekent geen zonlicht ook geen elektriciteit?

Nee, de zon hoeft niet per se te schijnen zodat zonnepanelen energie produceren. Een zonnepaneel kan namelijk ook energie leveren wanneer het bewolkt is. Het is natuurlijk wel zo dat de panelen minder energie produceren in de winter wegens de kortere dagen.

Met een batterijsysteem kan u te veel geproduceerde zonnestroom opslagen voor later gebruik.

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u hiervoor geen vergunning nodig, tenzij het uitdrukkelijk verboden is om zonnepanelen te plaatsen. Informeer bij twijfel altijd eerst bij uw gemeente.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben een levensduur en productiegarantie van gemiddeld 25 jaar. Als u rekent dat u gemiddeld binnen de 10 jaar uw investering heeft terugverdiend, kan u dus heel wat jaren genieten van gratis en duurzame energie.

Hoeveel zonnepanelen kan ik het beste plaatsen?

Het aantal zonnepanelen hangt af van uw jaarlijks elektriciteitsverbruik. Gemiddeld heeft een zonnepaneel een vermogen van 260 Wp en oppervlakte van 1,5 m². Daarnaast benutten zonnepanelen gemiddeld 85% van hun capaciteit. Met een simpele rekensom kan u dus berekenen hoeveel zonnepanelen en dakoppervlakte u nodig heeft: (jaarlijks energieverbruik)/ 0,85.

Stel: met een jaarlijks energieverbruik van 4.000 kWh aan stroom moet uw zonnepanelensysteem minstens 4000/ 0,85 = 4705 Wp leveren. Dit komt neer op 18 zonnepanelen van 260 Wp en een dakoppervlakte van 27 m².

Kan ik een thuisbatterij plaatsen zonder zonnepanelen?

Het is mogelijk om een thuisbatterij te plaatsen zonder zonnepanelen, maar dit wordt weliswaar niet aangeraden. Enkel met zonnepanelen kan u een optimaal rendement uit een thuisbatterij halen.

Uw antwoord niet gevonden?

Ook de kracht van de zon gebruiken?

Wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen? Contacteer ons voor meer informatie, vraag gratis een offerte aan of maak een afspraak met één van onze experten. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.