Telcom-shootbijElkeWim-jdw-076

Voordelen van een slim energie-systeem

energy_shield-box

U kan tot 100% zelfvoorzienend worden

Met oplossingen zoals zonnepanelen en een thuisbatterij kan u zelf voor een groot deel in de energienoden van uw woning voorzien en wordt u minder afhankelijk van het net. 

Door aanvullend te investeren in een slim energiesysteem, kan u uw afname van het net nog verder terugschroeven of zelfs helemaal afbouwen. Zo maakt u van uw elektrische installatie een autonoom (off-grid) systeem en wordt u 100% energie-onafhankelijk.

Milieu

U maakt optimaal gebruik van uw beschikbare energie

U kan op verschillende manieren uw eigen groene energie opwekken, bv. met zonnepanelen of een windmolen. Maar de zon en wind zijn niet altijd even aanwezig.

De hoeveelheid energie die u opwekt - en bijgevolg kan gebruiken - verschilt dan ook van dag tot dag. Een slim energiesysteem helpt u deze verschillen op te vangen en uw beschikbare energie altijd optimaal te gebruiken.

chart2-box

U krijgt een systeem dat leert en optimaliseert

Een slim energiesysteem registreert iedere dag hoeveel energie u opwekt en verbruikt.

Op basis van deze registratie stuurt het systeem automatisch de juiste hoeveelheid energie naar uw toestellen, lampen, etc. en slaagt het de energie die niet meteen wordt gebruikt op in uw batterij.

Door iedere dag uw energie-opwekking en energieverbruik te registeren, gaat het systeem na verloop van tijd ook verbruikspatronen herkennen en opstellen (bv. voor bepaalde periodes en maanden).

Op basis van deze patronen voorspelt het systeem vervolgens hoeveel energie u zal opwekken en hoeveel energie u zal verbruiken.

Zo leert en stuurt het systeem constant bij om uw energie zo goed mogelijk te beheren en uw elektrische installatie zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Ontdek meer diensten

KristofOris-gezin-Telcom-jdw-003

Interesse in een slim energiesysteem?

Wilt u graag een slim energiesysteem voor uw woning? Contacteer ons voor meer informatie, vraag een offerte aan of maak een afspraak met één van onze experts. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken