Telcom-zonnepanelen-platdak-deurne-jdw-006

Voordelen van een warmtepompboiler

chart2-box

U kan uw warmwaterbehoefte volledig dekken

Afwassen, douchen, poetsen,... warm water heeft u iedere dag nodig. Daarom is het belangrijk om uw woning altijd van warm water te kunnen voorzien.

Met een warmtepompboiler kan u uw warmtewaterbehoefte volledig dekken. Warmtepompboilers zijn namelijk verkrijgbaar in tal van afmetingen en volumes, waardoor u perfect een boiler kan laten plaatsen op maat van uw woning en uw gemiddeld warmwatergebruik. 

Ook als u een hoog warmwatergebruik heeft is een warmtepompboiler interessant. Meer zelfs, hoe meer warm water u gebruikt, hoe meer rendement u uit uw warmtepompboiler kan halen.

Milieu

U kan uw sanitair water efficiënt en duurzaam verwarmen

De warmtepompboiler is één van de meest efficiënte en duurzame alternatieven om uw sanitair warm water op te warmen.

Zo is een warmtepompboiler tot wel 3 keer efficiënter dan een gewone elektrische boiler en stoot de boiler de helft minder CO2 uit dan een cv-ketel op gas of stookolie.

Dit komt omdat warmtepompboilers volledig op elektriciteit werken en de energie om water op te warmen uit de buiten- of omgevingslucht halen (zoals lucht/water-warmtepompen). 

Hierdoor hebben warmtepompboilers een hogere COP (prestatie-coëfficient) dan elektrische boilers of ketels en heeft u geen nood aan fossiele brandstoffen.

Ten slotte kan u uw warmtepompboiler ook perfect combineren met zonnepanelen om uw sanitair water op te warmen met uw eigen groene stroom.

energy_shield-box

U kan mooi én lang besparen op uw energiefactuur

Dankzij zijn hoog rendement en laag energieverbruik, kan u met een warmtepompboiler mooi besparen op uw energiefactuur. Afhankelijk van uw verbruik (en het verwarmingssyteem dat u eerst had) kan u jaarlijks zelfs tot meer dan 1000 euro (!) uitsparen.

En dat is nog niet alles. Voor de plaatsing van een warmtepompboiler kan u ook een premie ontvangen, wat de investering nog interessanter maakt. Combineer dit verder nog met een lange levensduur (> 20 jaar) en lage onderhoudsvereisten, en u krijgt een verwarmingssysteem dat u snel zal terugverdienen en waar u nog jarenlang van zal kunnen genieten.

Ontdek meer diensten

KristofOris-gezin-Telcom-jdw-003

Interesse in een warmtepompboiler?

Wilt u graag een warmtepompboiler laten plaatsen? Contacteer ons voor meer informatie, vraag een offerte aan of maak een afspraak met één van onze experts. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.