Telcom-plaatsingAIRCO-Berendrecht-jdw-036

Voordelen van een airco

verwarming

U kan koelen én verwarmen

Airco's die enkel kunnen koelen behoren al lang tot het verleden. 

Met een moderne airco heeft u uw kamertemperatuur volledig in de hand en kan u een aangenaam klimaat creëren in alle ruimtes van uw woning.

Milieu

U creëert een gezonde luchtcirculatie

Een goede airco is niet alleen geschikt om te koelen en verwarmen, maar zuivert ook de lucht in uw woning. 

Zo creëert u een goede luchtcirculatie en een gezond binnenklimaat om te wonen en werken.

chart-box

U bespaart op (verwarmings)kosten

Omdat u met een airco ook kan verwarmen, kan u mooi besparen op de verwarmingskosten van uw woning. 

Daarnaast is een airco doorgaans geen grote aankoop, waardoor u de investering ook relatief snel terugverdient.

Onze realisaties

Klik op een realisatie om meer te lezen.

plaatsing-airco-Berendrecht-Telcom
Airco in Berendrecht

Voordelen van een warmtepomp

energy-box

U gebruikt 100% groene energie

Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit de omgeving en 25% uit elektriciteit. 

Met een warmtepomp verwarmt u dus met 100% groene energie. Combineert u uw warmtepomp met zonnepanelen, dan verwarmt u ook met 100% eigen energie.

Milieu

U haalt één van de meest efficiënte verwarmingssystemen in huis

In vergelijking met veelgebruikte traditionele verwarmingssystemen, is de warmtepomp één van de meest efficiënte alternatieven.

Zo biedt een warmtepomp 5 keer meer rendement dan een cv-ketel en is een warmtepomp tot wel 5 keer zuiniger dan een elektrische verwarming.

sun-box

U investeert in een warme en rendabele toekomst

Warmtepompen hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar en een gemiddelde terugverdientijd tussen de 7 en 15 jaar.

Daarnaast trekt een warmtepomp de energiescore (EPC) van uw woning omlaag en de waarde van uw woning omhoog.

De lucht/lucht-warmtepomp; onze specialiteit, uw nieuw verwarmingssysteem?

De ideale temperatuur, het hele jaar door

Met een lucht/lucht-warmtepomp kan u uw woning zowel verwarmen als koelen.

Om te verwarmen onttrekt het systeem warmte uit de buitenlucht en geeft het deze warmte af aan uw binnenruimtes. Om te koelen verloopt dit proces omgekeerd en wordt de warmte uit uw woning onttrokken en afgegeven aan de buitenomgeving.

Dankzij deze dubbele werking kan u het hele jaar door de temperatuur in uw woning aansturen. Zelfs in "putteke winter" en bij temperaturen tot -20°C kan het systeem nog warmte uit de buitenlucht onttrekken.

Een systeem op maat van uw woning

De lucht/lucht-warmtepomp kan worden opgebouwd volgens twee verschillende systemen; een mono-split systeem (één buitenunit en één binnenunit) of een multi-split systeem (één buitenunit en meerdere binnunits).

Voor woningen is het multi-split systeem eigenlijk ideaal. U kan dan de verschillende binnenunits apart aansturen, waardoor u in iedere ruimte het gewenste klimaat kan creëren.

Kiest u voor het multi-split systeem? Dan kijken we samen hoe we de units het beste kunnen plaatsen om een optimaal rendement per unit/ruimte te garanderen.

Combineer en verwarm uw sanitair water

De lucht/lucht-warmtepomp is de enige soort warmtepomp waar u niet rechtstreeks warm water mee kan produceren. Maar dat kan u gemakkelijk oplossen door de warmtepomp te combineren met een warmtepompboiler.

De warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp (onttrekt warmte uit de buitenlucht om water op te warmen) die specifiek is ontworpen voor het opwarmen van sanitair water.

Voordelen van de combinatie

De lucht/lucht-warmtepomp en warmtepompboiler vullen elkaar dus perfect aan om in al uw verwarmingsnoden te voorzien. Maar...

"Waarom zou ik voor de combinatie gaan als ik ook een gewone lucht/water-warmtepomp kan plaatsen", vraagt u zich misschien af? 

Toegegeven, combineren lijkt omslachtig. Maar dat is het zeker niet. 

De combinatie is namelijk even efficiënt én werkt vaak zelfs sneller (sneller verwarmen en koelen). Daarnaast is de combinatie doorgaans ook goedkoper dan een lucht/water-warmtepomp.

Telcom-plaatsingAIRCO-Berendrecht-jdw-034
Telcom-plaatsingAIRCO-Berendrecht-jdw-041

Warmtepomp plaatsen? Laat eerst uw elektrische installatie controleren!

Een warmtepomp is een "grote verbruiker" en heeft dus heel wat elektriciteit nodig. De kans is dan ook groot dat uw elektrische installatie moet worden verzwaard om het verbruik van een warmtepomp te kunnen dekken.

Laat daarom eerst uw elektrische installatie controleren. Wij komen graag langs om dit voor u te doen en kunnen de nodige aanpassingen maken.

Is een lucht/lucht-warmtepomp voldoende om mijn volledige woning te verwarmen?

Aangezien u meerdere binnenunits kan combineren met één buitenunit, is het mogelijk om uw volledige woning te verwarmen of koelen met een warmtepomp.

Kan ik met een warmtepomp mijn water verwarmen?

Wanneer u ook uw warm water wil verwarmen, kiest u best voor een warmtepompboiler. Deze staat los van de lucht-lucht warmtepomp, maar is een zeer zuinige en milieuvriendelijke manier om uw sanitair water te verwarmen. Contacteer ons voor advies of vraag gratis een offerte aan.

Waarom is een warmtepomp financieel voordeliger dan een klassiek verwarmingssysteem?

Warmtepompen bieden heel wat voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Zo zijn ze goedkoper in gebruik aangezien u een gratis warmtebron gebruikt (de buitenlucht). U bent dus niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals gas of elektriciteit, waarvoor u moet betalen. U verbruikt enkel de elektriciteit die nodig is om de warmtepomp aan te sturen, waardoor u heel wat zal besparen.

Wat is de prijs van een lucht-lucht warmtepomp?

De prijs van een lucht-lucht warmtepomp ligt gemiddeld rond de €3000, maar is uiteraard ook afhankelijk van verschillende factoren zoals de installatie, het aantal binnenunits, het type binnenunits (wand-, vloer- of plafondmodel), enz. Wilt u graag een indicatie krijgen voor uw woning? Vraag gratis een offerte aan.

Wat is het verschil tussen een lucht-lucht warmtepomp en airco?

Een klassiek airconditioningsysteem werkt eigenlijk op een gelijkaardige manier als een lucht-luchtwarmte pomp, waarbij er gekoeld wordt door luchtverplaatsing en de gekoelde lucht in de ruimte wordt geblazen. Lucht-lucht warmtepompen kunnen naast koeling ook voor verwarming zorgen. Daardoor geniet u ieder seizoen van een aangename binnentemperatuur.

Uw antwoord niet gevonden?

Een airco en/of warmtepomp laten installeren?

Wilt u graag een airco en/of warmtepomp laten installeren? Contacteer ons voor meer informatie, vraag een offerte aan of maak een afspraak met één van onze experts. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.