thuisbatterij-telcom-jdw-011

Voordelen van een thuisbatterij

sun-box

U bent meer onafhankelijk en zelfvoorzienend

Heeft u enkel een zonnepaneelinstallatie? Dan draagt u jaarlijks meer dan de helft van uw opgewekte stroom over op het net! 

Met een thuisbatterij kan u de opgewekte stroom die u niet meteen gebruikt opslaan voor later.

energy_shield-box

U heeft geen last meer van stroompannes

Met een thuisbatterij (en een gepaste omvormer) heeft u een noodoplossing bij black-outs of storingen op het net.

Hoelang u uw woning dan van stroom kan voorzien, hangt natuurlijk af van uw verbruik en de capaciteit en laadstatus van uw batterij. 

chart-box

U spaart een hoop geld uit

Met een thuisbatterij moet u minder stroom van het net afnemen en kan u de kosten van uw energiefactuur drukken. 

Daarnaast wordt investeren in de toekomst beloond en kan u een mooie investeringspremie voor uw thuisbatterij ontvangen.

Onze formules

Voor onze thuisbatterijen bieden wij 3 verschillende formules aan. Vraag gratis een offerte aan of contacteer één van onze experten. Zij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en toe te lichten.

 • Basic

  • Installatie op maat
  • Beheer uw batterij
  • Monitor uw verbruik
  • Instellingen aanpassen
  • Slim aansturingssysteem
  • Laadproces personaliseren
 • Advanced

  • Installatie op maat
  • Beheer uw batterij
  • Monitor uw verbruik
  • Instellingen aanpassen
  • Slim aanssturingsysteem
  • Laadproces personaliseren
 • Revolution

  • Installatie op maat
  • Beheer uw batterij
  • Monitor uw verbruik
  • Instellingen aanpassen
  • Slim aansturingssysteem
  • Laadproces personaliseren

Onze realisaties

Klik op een realisatie om meer te lezen.

thuisbatterij-hulshout-telcom
Thuisbatterijen

Waarom uw zonnepanelen combineren met een thuisbatterij?

Verdubbel uw rendement

Met zonnepanelen kan u gemiddeld 30% van uw energieverbruik dekken met eigen stroom. Door uw zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij, kan u dit percentage aanzienlijk verhogen (en zelfs verdubbelen). 

Dit komt omdat u nooit alle opgewekte stroom van uw zonnepanelen meteen op kan gebruiken. Zonder een thuisbatterij draagt u de stroom die u niet meteen gebruikt over op het net. Met een thuisbatterij echter, kan u de stroom die u niet meteen gebruikt opslaan voor later. 

Optimaliseer uw verbruik

Een thuisbatterij helpt u niet alleen om het rendement van uw zonnepanelen te verbeteren, maar ook om het verbruik van uw zonne-energie te optimaliseren.

Met een (geavanceerde) thuisbatterij kan u namelijk zelf uw verbruik regelen en spreiden. Zo kan u kiezen welke toestellen op welke momenten stroom moeten krijgen, waardoor u de pieken van uw verbruik beter kan controleren. Zeker als u veel verbruikt en/of toestellen heeft die een hoog vermogen draaien, zoals laadpalen en warmtepompen, is een thuisbatterij extra interessant.

Verlaag uw energiefactuur

Investeren in slimme energie-oplossingen doet u uiteraard ook om te besparen. En een thuisbatterij helpt u om exact dat te doen. 

Zo kan u in de eerste plaats meer van uw eigen zonne-energie gebruiken en moet u minder stroom afnemen van het net.

Daarnaast kan u ook stroom van het net opslaan in uw batterij en kan u instellen dat uw batterij moet opladen tijdens de periodes dat de tarieven het laagste zijn.

Verder dekt de combinatie zonnepanelen-thuisbatterij u ook in voor het toekomstige capaciteitstarief, waarbij uw energiefactuur berekend zal worden op basis van de piekmomenten van uw verbruik.

Ten slotte wordt investeren in slimme energie-oplossingen ook beloond en kan u een premie ontvangen voor uw thuisbatterij.

thuisbatterij-telcom-jdw-042

Onze thuisbatterijen

Klik op een batterij om meer eigenschappen en details te bekijken.

Hoe kan ik de juiste thuisbatterij voor mijn woning kiezen?

Om de juiste thuisbatterij te kiezen voor jouw woning, moet je kijken naar je gemiddelde stroomverbruik en je zonnepanelen. Zo voorkom je dat je bv. een thuisbatterij koopt met een te hoge capaciteit, waardoor je je batterij nooit vol kan laden en er geen maximaal rendement uit kan halen.

Hoeveel kost een thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij wordt voornamelijk bepaald door de (opslag)capaciteit van de batterij. Zo kunnen de prijzen schommelen tussen de 4.000 (lage capaciteit) en 10.000 euro (hoge capaciteit. Voor de plaatsing van een thuisbatterij kan je wel een premie ontvangen en geniet je ook - als je woning meer dan 10 jaar oud is - een verlaagd btw-tarief van 6%.

Kan ik een thuisbatterij plaatsen zonder zonnepanelen?

Het is mogelijk om een thuisbatterij te plaatsen zonder zonnepanelen, maar dit wordt weliswaar niet aangeraden. Enkel met zonnepanelen kan u een optimaal rendement uit een thuisbatterij halen.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een volautomatisch systeem met koppeling naar uw zonnepanelen om uw eigen elektriciteitsopwekking, -opslag en -verbruik compleet te optimaliseren. Het automatische systeem:

 • stuurt uw opgewekte elektriciteit naar de juiste plaatsen en toestellen in uw huis,
 • en zorgt dat de overige elektriciteit wordt opgeslagen in de batterij.

Zo gaat u “verloren” elektriciteit recupereren om later zelf te gebruiken, in plaats van deze meteen over te dragen op het net van uw netbeheerder. Als uw batterij volledig is opgeladen, wordt de elektriciteit die u daarbovenop nog produceert alsnog automatisch op het net overgedragen.

Een volledige thuisbatterij-installatie bestaat uit een opslagbatterij, een elektronisch regelsysteem, een ingebouwde omvormer en een koelsysteem.

Uw antwoord niet gevonden?

Interesse in een thuisbatterij?

Wilt u graag een thuisbatterij laten plaatsen?  Contacteer ons voor meer informatie, vraag een offerte aan of plan een afspraak in met één van onze experts. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken!