Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Laadpalen

Het aantal elektrische auto's en fietsen stijgt en voor het opladen ervan is een laadpaal nodig. Er moeten dus ook voldoende oplaadpunten (laadpalen) voorzien worden. Een laadpaal ziet eruit als een zuil uitgerust met stopcontacten. Deze stopcontacten worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Telcom installeerde al in 2011 het eerste oplaadpunt in de Kempen, bij Voka. Sindsdien volgden er heel wat meer in opdracht van gemeentes, organisaties, bedrijven en particulieren.

Thuis of op kantoor een laadpaal installeren

Er zijn verschillende manieren om uw elektrische wagen op te laden: via een stopcontact of via een laadpaal thuis, op uw bedrijf of publiekelijk. Wanneer u met een elektrische wagen rijdt, is het aangeraden om deze via een laadpaal op te laden. Stopcontacten zijn namelijk niet ontworpen om regelmatig en langdurig zo’n hoge stroom te leveren. Bovendien moet u rekenen op een oplaadtijd van zo’n 10 uur.  Met een laadpaal kan u deze oplaadtijd aanzienlijk verlagen.

Is een laadpaal de moeite waard? Enkele voordelen op een rijtje

Een laadpaal bij uw thuis of op het bedrijf laten installeren heeft heel wat voordelen:

  • Er is geen risico meer op oververhitting of versleten stopcontacten
  • De laadtijd is lager dan wanneer u een stopcontact gebruikt
  • Het is twee tot vier keer goedkoper dan wanneer u publieke laadpalen gebruikt
  • De wagen wordt efficiënter opgeladen dan aan het stopcontact omdat een thuislaadpaal op een afzonderlijke, beschermde kring wordt aangesloten
  • Wanneer u zonnepanelen heeft, kan u deze zonne-energie gebruiken om uw wagen op te laden en besparen op uw elektriciteitsfactuur

Een laadpaal laten installeren?

Wilt u een laadpaal thuis of op uw bedrijf laten installeren? We helpen u graag op weg. Onze vakmannen zorgen voor een efficiënte installatie en optimale werking van uw nieuwe laadpaal. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over laadpalen

Welke laadpaal heb ik nodig?

Welke laadpaal u nodig heeft is afhankelijk van het type en het merk van uw auto. Contacteer ons gerust voor aangepast laadpaaladvies.

Hoeveel kost een laadpaal?

De kostprijs voor een laadpaal installatie bij uw thuis of op het werk is afhankelijk van factoren zoals het type, de laadcapaciteit, de locatie, etc. Vraag een vrijblijvende offerte aan en we bezorgen u een prijs op maat van uw specifieke situatie.

Bestaan er subsidies of premies voor de installatie van laadpalen?

Er bestaan helaas nog geen subsidies voor laadpalen thuis. Voor bedrijven is de aankoop en installatie van laadpalen wel 100% aftrekbaar.

Hoe ziet een thuislaadpaal eruit?

Laadpalen voor thuis bestaan in verschillende vormen. Naast de klassieke modellen waarbij de lader op een paal staat, bestaan er thuisladers die aan de muur bevestigd kunnen worden.

Wat is de oplaadtijd?

Met een laadpaal is uw elektrische wagen binnen de vier tot zes uur opgeladen. Wanneer u uw auto via het stopcontact oplaadt, bedraagt de laadtijd gemiddeld 10 uur.

Hoeveel kost het opladen van mijn auto?

Een elektrische wagen thuis opladen kost gemiddeld € 3,8 tot € 4,6 per 100 km. Uw energiefactuur zal dus stijgen, maar u komt nog steeds goedkoper uit dan wanneer u op fossiele brandstoffen zou rijden.

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van slimme energie