Telcom-zonnepanelen-platdak-deurne-jdw-038@2x

Voordelen van zonnepanelen

sun-box

Onderneem met eigen groene stroom

Met zonnepanelen kan u uw eigen groene energie opwekken en uw gebouwen, machines, etc... de klok rond van stroom voorzien.

Daarnaast zal u op een duurzamere manier ondernemen en wordt u ook minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. 

Milieu

Bespaar op uw energiefactuur

Hoe minder u van het net moet afnemen, hoe minder u moet betalen. Of anders verwoord: hoe meer u kan besparen op uw energiefactuur.

Met zonnepanelen hoeft u geen rekening meer te houden met stijgende energieprijzen en kan u het geld dat u uitspaart gebruiken voor wat u écht wilt doen; ondernemen. 

energy-box

Maak winst op lange termijn

Met zonnepanelen bespaart u niet enkel op uw energiefactuur, maar ook op uw toekomst. 

Dankzij een terugverdientijd van max. 10 jaar en een levensduur/garantie tot wel 25 jaar zal u op lange termijn zelf aan uw zonnepanelen kunnen verdienen.

Onze realisaties

Klik op een realisatie om meer te lezen.

WhatsApp Image 2023-10-03 at 13.14.58 (2)
Zonnepanelen

Waarom nú investeren in zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit

Ondanks de huidige economische situatie zijn zonnepanelen goedkoper dan ooit. Zelfs zonder de huidige beschikbare premies en steunmaatregelen, zouden zonnepanelen een uiterst interessante investering zijn.

U krijgt financiële steun van de overheid

Als u zonnepanelen laat plaatsen, heeft u recht op een eenmalige investeringspremie. Deze kan oplopen tot 1500 euro (afhankelijk van het jaar van de installatie en het vermogen van de omvormer) en kan max. 40% van de investeringskosten bedragen.

Naast deze investeringspremie kan u van uw netbeheerder ook een injectievergoeding ontvangen. Dit is een vergoeding voor alle overtollige stroom die u opwekt en die u op het net overdraagt.

U geniet een fiscaal voordeel

Ten slotte moedigt de federale overheid het plaatsen van zonnepanelen ook sterk aan door bepaalde fiscale voordelen te geven.

Zo geniet u als zelfstandige, vrij beroeper of vennootschap een verhoogde investerings-aftrek voor de plaatsing van zonnepanelen. Specifiek werd het aftrekbare percentage tijdelijk verhoogd van 13,5% naar 25%. 

Deze verhoogde investeringsaftrek is wel slechts een tijdelijke maatregel en geldt enkel voor zonnepanelen geplaatst in 2022.

Meer over de premies en steunmaatregelen voor zonnepanelen kan u hier lezen.

Telcom-zonnepanelen-platdak-deurne-jdw-047
Betekent geen zonlicht ook geen elektriciteit?

Nee, de zon hoeft niet per se te schijnen zodat zonnepanelen energie produceren. Een zonnepaneel kan namelijk ook energie leveren wanneer het bewolkt is. Het is natuurlijk wel zo dat de panelen minder energie produceren in de winter wegens de kortere dagen.

Met een batterijsysteem kan u te veel geproduceerde zonnestroom opslagen voor later gebruik.

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen?

In de meeste gevallen heeft u hiervoor geen vergunning nodig, tenzij het uitdrukkelijk verboden is om zonnepanelen te plaatsen. Informeer bij twijfel altijd eerst bij uw gemeente.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben een levensduur en productiegarantie van gemiddeld 25 jaar. Als u rekent dat u gemiddeld binnen de 10 jaar uw investering heeft terugverdiend, kan u dus heel wat jaren genieten van gratis en duurzame energie.

Hoeveel zonnepanelen kan ik het beste plaatsen?

Het aantal zonnepanelen hangt af van uw jaarlijks elektriciteitsverbruik. Gemiddeld heeft een zonnepaneel een vermogen van 260 Wp en oppervlakte van 1,5 m². Daarnaast benutten zonnepanelen gemiddeld 85% van hun capaciteit. Met een simpele rekensom kan u dus berekenen hoeveel zonnepanelen en dakoppervlakte u nodig heeft: (jaarlijks energieverbruik)/ 0,85.

Stel: met een jaarlijks energieverbruik van 4.000 kWh aan stroom moet uw zonnepanelensysteem minstens 4000/ 0,85 = 4705 Wp leveren. Dit komt neer op 18 zonnepanelen van 260 Wp en een dakoppervlakte van 27 m².

Kan ik een thuisbatterij plaatsen zonder zonnepanelen?

Het is mogelijk om een thuisbatterij te plaatsen zonder zonnepanelen, maar dit wordt weliswaar niet aangeraden. Enkel met zonnepanelen kan u een optimaal rendement uit een thuisbatterij halen.

Zonnepanelen laten plaatsen?

Wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen? Wij zorgen voor een installatie op maat van uw bedrijf, van de plannen en netstudie tot de plaatsing en opvolging. 

Contacteer ons voor meer informatie, vraag een offerte aan of maak een afspraak met één van onze experts. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.