Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Zijn uw muren geschikt om na te isoleren via de spouw? Zo bespaart u 300 euro per jaar op uw energierekening

Zo’n 25% van de warmte in uw huis verdwijnt via de muren. Door de muren van uw woning goed te isoleren geeft u minder geld uit aan uw energiefactuur en geniet u van meer comfort: lekker warm in de winter, langer fris in de zomer. Bovendien heeft spouwmuurisolatie ook een geluidsisolerend effect.

Met spouwmuurisolatie gaat u tot 25% van het warmteverlies in uw woning tegen en spaart u evenveel op uw energiefactuur!

Spouwmuurisolatie kan enkel bij woningen die beschikken over een spouwmuur. Dat is een holle ruimte van ongeveer 5 cm tussen de binnen- en buitenmuur. Die ruimte kan je gaan na-isoleren. Niet alle woningen beschikken over een spouwmuur, maar is uw huis gebouwd na 1940 dan is de kans groot dat u de spouwmuren kan laten opvullen met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is snel geplaatst en verandert niets aan het uitzicht van uw woning. Het vergt geen onderhoud en bovendien verhoogt muurisolatie de waarde van uw huis.

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) heeft een nieuwe infofilm laten maken. Zo kan u makkelijk nagaan of uw muren geschikt zijn om na te isoleren via de spouw: http://www.energiesparen.be/sites/default/files/atoms/video/spouwisolatie.mp4

Bijlagen

zijn-uw-muren-geschikt-om-na-te-isoleren-via-de-spouw-zo-bespaart-u-300-euro-per-jaar-op-uw-energierekening

Deel dit bericht

Nieuws overzicht