Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Netaansluiting zonnepanelen

Via de zekeringkast wordt uw zonnepanelensysteem aangesloten op het net. Voor u de zonnepanelen in gebruik kan nemen, laat u de installatie eerst keuren door het AREI (Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties). Die aanvraag doet Telcom voor u. Binnen de 45 dagen na de aansluiting dient u de panelen online aan te melden bij uw netwerkbeheerder. Dat is een verplichte stap, want zo kan die vermijden dat er te veel spanning op het net komt en de stabiliteit van het net garanderen.

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast

Uw zonnepanelen aansluiten op de meterkast dient op de juiste manier te gebeuren. Wanneer we uw zonnepanelen installeren, leggen we een kabel van de omvormer naar de zekeringkast. De complete installatie tot en met de meterkast wordt volledig door onze installateurs uitgevoerd tijdens de plaatsing van uw zonnepanelen.

Uw zonnepanelen installatie laten keuren

Voordat u uw zonnepanelen in gebruik neemt en kan genieten van groene stroom, moet de installatie worden gekeurd volgens het Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties, kortweg AREI. Tijdens deze keuring wordt onderzocht of uw zonnepanelen voldoen aan alle eisen en of het veilig is om de zonnepanelen te gebruiken. Bij de installatie zorgen wij voor de aanvraag tot deze keuring.

Uw zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder

U bent verplicht om uw installatie met zonnepanelen aan te melden bij uw netbeheerder. Dit kan u zelf online doen op de website van de netbeheerder. Hiervoor moet u enkele documenten indienen, zoals de PVZ-nummer en AREI-keuringsverslag. Elke netbeheerder bepaalt zelf welke documenten u nodig heeft bij de aanmelding.

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van zonnepanelen