Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Thuisbatterijen

In een wereld met steeds meer aandacht voor duurzame energiebronnen kan energieopslag niet ontbreken. Een batterijsysteem voor de opslag van zonnestroom is ideaal om eventueel te veel geproduceerde zonnestroom op te slagen voor later gebruik. Een thuisbatterij kan dus een mooie aanvulling zijn op uw zonnepaneleninstallatie.

Elektriciteit opgewekt door zonnepanelen wordt vaak geproduceerd op momenten dat het verbruik laag is. Wanneer het verbruik van elektriciteit in de ochtend of avond piekt, is de productie van zonnestroom echter laag. Met een batterijsysteem kan u dit onevenwicht opvangen. Het overschot aan elektriciteit die uw zonnepanelen overdag produceren, kan u opslagen in een batterij en verbruiken op het moment dat u het nodig heeft.

Telcom is al langer bezig met batterijsystemen voor de opslag van groene stroom. Met een batterijsysteem beschikt u over een stroomreserve bij een black-out en bent u mogelijks later onafhankelijk van het elektriciteitsnet.

Wij bieden hier kwalitatieve producten aan, zijnde SMA en Solar Edge in combinatie met een LG Chem batterij. Tevens werken wij met de thuisbatterijen van Alpha-ESS. Er zijn verschillende opslagmogelijkheden, in functie van uw verbruik.

Bekijk hieronder onze batterijoplossingen en lees alles over de werking, voordelen en prijs. Contacteer ons voor meer informatie.

lg-chem-resu-7h

LG Chem RESU 7H

Code: RESU 7H
Merk: LG Chem
Afmeting (bxhxd): 744x692x206mm
Gewicht: 76 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 7 kWh
Bruikbaar vermogen: 6.6 kWh
lg-chem-resu-10h

LG Chem RESU 10H

Code: RESU 10H
Merk: LG Chem
Afmeting (bxhxd): 744x907x206mm
Gewicht: 97 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 10 kWh
Bruikbaar vermogen: 9.3 kWh
SB Storage 2.5

SB Storage 2.5

Code: SBS2.5-1VL-10
Merk: SMA
Afmeting (bxhxd): 450x357x122mm
Gewicht: 9.2 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 2.65 kW
Bruikbaar vermogen: 2.5 kW
Home Manager 2.0

Home Manager 2.0

Code: SMA HM-20
Merk: SMA
Afmeting (bxhxd): 70x88x65mm
Gewicht: 0.3 kg
Garantie: 2 jaar
SB Storage 3.7 5 6

SB Storage 3.7/5/6

Code: SBS3.7/5/6-10
Merk: SMA
Afmeting (bxhxd): 600x800x300mm
Gewicht: 28 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 3.68 / 5 / 6 kW
Bruikbaar vermogen: 3.68 / 5 / 6 kW
alpha-ess-storion-smile-b3

Alpha Ess Storion Smile-B3

Code: Storion Smile-B3
Afmeting (bxhxd): 610x625x236 mm
Gewicht: 45 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 3 kW
Bruikbaar vermogen: 2.9 kWh
alpha-ess-storion-smile-t10

Alpha Ess Storion Smile-T10

Code: Storion Smile-T10
Afmeting (bxhxd): 600x2100x250 mm
Gewicht: 190 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 10 kW
Bruikbaar vermogen: 11.6 kWh
alpha-ess-storion-smile5-

Alpha Ess Storion Smile-5

Code: Storion Smile-5
Afmeting (bxhxd): 610x1845x236 mm
Gewicht: 148 kg
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5 kW
Bruikbaar vermogen: 5.7 kWh
modbus-energiemeter

Modbus Energiemeter

Code: SE-WND-3Y400-MB-K2
Merk: SolarEdge
Afmeting (H x B x D): 85x153x38
Gewicht: 0.3 kg
Garantie: 5 jaar
storedge-interface

StorEdge Interface

Code: SESTI S1-S2-S4
Merk: SolarEdge
Afmeting (H x B x D): 207x316x118
Gewicht: 3 kg
Garantie: 10 jaar

Wat is een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij levert u het overschot opgewekte stroom niet aan het elektriciteitsnet, maar slaagt u het thuis op in een batterijsysteem. U gaat deze “verloren” energie recupereren waardoor u de overtollige stroom die uw zonnepanelen produceren op een later moment kan gebruiken.

Werking van een thuisbatterij

Een omvormer is de belangrijkste schakel in uw installatie. Deze omvormer, die standaard bij iedere thuisbatterij hoort, zet de gelijkstroom van uw zonnepanelen om in wisselstroom die u kan gebruiken. Daarnaast meet de omvormer hoeveel elektriciteit er is opgewekt en hoeveel er effectief nodig is.

Wanneer u minder elektriciteit nodig heeft dan werd opgewekt, zal de omvormer automatisch het overschot aan energie in de batterij pompen wanneer deze nog niet volledig is opgeladen. Op een later moment, bijvoorbeeld ’s avonds, wanneer u energie verbruikt maar er geen zonlicht is, zal de omvormer automatisch de reservestroom uit de batterij halen.

U zal dus pas elektriciteit van het net halen wanneer de batterij leeg is en er ook geen zon meer is.

Voordelen van thuisbatterijen

  • U bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij bent u zelfvoorzienend en zal u minder elektriciteit nodig hebben van het net.
  • U heeft geen last meer van stroompannes. Bij een black-out of storing kan uw batterij als noodoplossing dienen. Dankzij de opgeslagen elektriciteit kan ook tijdens een stroompanne uw elektrische apparaten en verlichting blijven werken. De duur hiervan hangt natuurlijk af van de capaciteit en laadstatus van uw batterij en het aantal apparaten die elektriciteit nodig hebben.
  • Invoering van de digitale meter. Vanaf 2021 heeft u bij de installatie van zonnepanelen geen recht meer op een terugdraaiende teller, maar wordt er standaard een digitale meter geïnstalleerd. Hierdoor zal u gefactureerd worden voor uw werkelijke afname van het elektriciteitsnet. In dit nieuwe systeem is het dus een pak interessanter om uw zelfverbruik met een batterij te verhogen. Hierdoor zal u minder elektriciteit van het net afnemen en dus besparen op uw energiefactuur.

Een thuisbatterij laten installeren?

Het is essentieel dat de stroomproductie en de opslag van uw batterijsysteem wordt afgestemd op uw stroomverbruik. Onze installateurs geven u hierover persoonlijk advies zodat u een thuisbatterij laat installeren die perfect is afgestemd op uw stroomverbruik.

Wilt u een thuisbatterij laten plaatsen? Vraag een vrijblijvende en gratis offerte aan. Heeft u al meteen een vraag? Bel ons op +32 (0)15 23 78 90.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Wat is de kostprijs van een thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij wordt bepaald door de capaciteit en kwaliteit van de batterij. Daarom geven we graag een prijs op maat van uw situatie. Vraag hiervoor een offerte aan, volledig vrijblijvend en gratis.

Is een thuisbatterij rendabel?

Om te weten of uw thuisbatterij rendabel zal zijn of niet, moet u weten of u een terugdraaiende teller of een digitale meter heeft. Bij een terugdraaiende teller werkt het elektriciteitsnetwerk als een batterij. De stroom die u in het net injecteert is immers evenveel waard dan de stroom die u van het net haalt. U betaalt wel een forfaitair prosumententarief om van het net gebruik te maken.

Met de afschaffing van de terugdraaiende teller en integratie van de digitale meter, wordt een batterijsysteem wel steeds interessanter. U betaalt dan namelijk geen prosumententarief meer. De digitale meter meet de werkelijke afname en injectie afzonderlijk apart, waardoor U enkel netkosten en energietaksen van uw effectieve gebruik van het net betaald. Met een thuisbatterij zal u minder elektriciteit van het net nodig hebben, wat de aankoop interessant maakt.

Er is dus geen twijfel over dat batterijen in de toekomst steeds meer rendabel zullen worden. Zeker als u er rekening mee houdt dat de elektriciteit in de toekomst duurder zal worden.

Krijg in een subsidie voor de installatie van een thuisbatterij?

Onder bepaalde voorwaarden ontvangt een premie wanneer u een thuisbatterij laat installeren. Voorlopig is deze premie verkrijgbaar tot eind 2021.

Is mijn zonnepaneleninstallatie geschikt voor een thuisbatterij?

Uw zonnepaneleninstallatie is pas geschikt voor een thuisbatterij wanneer u een juiste omvormer heeft. Niet elke omvormer die aan zonnepanelen is gekoppeld, is namelijk geschikt voor een batterijsysteem. Wanneer u al zonnepanelen heeft, dient u dit dus na te kijken. Onze ervaren vakmannen adviseren u hier graag over.

Heeft u nog geen zonnepanelen en wilt u deze laten installeren met een batterijsysteem. Ook daarvoor kan u bij ons terecht. Bekijk alle info over de plaatsing van zonnepanelen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen Contacteer ons

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van zonnepanelen