Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Zonnepanelen

De zon, energiebron van de toekomst. Telcom installeert zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. U kan gebruik maken van de Totaalrenovatiebonus, wat uw investering een pak aantrekkelijker maakt.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen blijven een prima investering, want met wat u bespaart op uw energiefactuur verdient u uw zonnepanelen op 7 tot 9 jaar terug. Zonnepanelen op het dak van uw woning betekenen een meerwaarde voor uw huis.

Omvormers

Omvormers

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Via de omvormer, het hart van de zonnepaneleninstallatie, wordt die gelijkstroom omgezet in bruikbare wisselstroom.

Montage zonnepanelen

Montage zonnepanelen

Zonnepanelen heeft u voor minstens 30 jaar. Een degelijk robuust systeem is dus vereist. Maar vooral de correcte plaatsing ervan is belangrijk. Telcom monteert zonnepanelen op verschillende soorten daken: leien daken, platte daken, daken met tegelpannen, golfplaten of sandwichpanelen.

Netaansluiting zonnepanelen

Netaansluiting zonnepanelen

Via de zekeringskast wordt uw zonnepanelensysteem aangesloten op het net. Voor u de zonnepanelen in gebruik kan nemen, laat u de installatie eerst keuren door het AREI (Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties).

Rendement zonnepanelen

Rendement zonnepanelen

Het rendement van uw zonnepaneleninstallatie wordt door verschillende factoren beïnvloed: locatie en ligging van de zonnepanelen, het type zonnepanelen, de hellingsgraad en oriëntatie van het dak, schaduw, maar ook het materiaal zoals de omvormer en een correcte bekabeling beïnvloeden het rendement.

Zonnepremie 2021

Zonnepremie 2021

Als u voor 31 december 2020 investeerde in zonnepanelen en deze tijdig liet keuren, kon u kiezen voor het voordeel van een terugdraaiende teller. Vanaf 1 januari 2021 wordt dit systeem vervangen door de Vlaamse zonnepremie. Ontdek of u hiervoor in aanmerking komt.

Certificaten

advancesolar rescert

Onze referenties van zonnepanelen