Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een systeem voorzien voor het opwarmen van sanitair warm water, via de warme lucht die het onttrekt, uit de woning of buitenomgeving. Een warmtepompboiler hanteert hetzelfde principe als een warmtepomp, het systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht waarmee men het water zal opwarmen.

Bijverwarming

Om snel in grote warmwaterbehoeftes te voorzien beschikken veel warmtepomp-boilers over een bijkomende en inwendige elektrische weerstand, waardoor het verwarmingsproces aanzienlijk versneld kan worden. Eveneens is een koppeling op zonnecollectoren mogelijk.

Rendement

Het rendement van een warmtepompboiler wordt door twee factoren beïnvloed, de temperatuur van de aangezogen lucht en anderzijds door de te bereiken temperatuur van het sanitair warm water. Een warmtepompboiler heeft een COP van 3 gedurende het verwarmingsproces. Dit wil zeggen dat het verbruik ten opzichte van een elektrische boiler 3x lager is.

Premie van uw netbeheerder

Vanaf 2019 kan je voor de plaatsing van een warmtepompboiler voor sanitair water een premie krijgen van de netbeheerder. De premie bedraagt € 400 per wooneenheid of woning en max. 40% van het factuurbedrag. Voor beschermde afnemers bedraagt de premie € 480 en max. 48% van het factuurbedrag.