Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk systeem om uw woning te koelen of te verwarmen. Het systeem dat daarvoor gehanteerd wordt, is vergelijkbaar met dat van een koelkast, maar dan omgekeerd.

– buitenunit: dit onderdeel van de warmtepomp zuigt de buitenlucht aan als een ventilator en zorgt voor de verwarming van de lucht via de compressor. De unit kan op de grond, aan een muur of op een plat dak geplaatst worden.

– binnenunit: dit onderdeel van de warmtepomp blaast de warme of koude lucht in de woning. Je kan kiezen voor een wand-, vloer- of plafondmodel. Je kan trouwens meerdere binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit.

Verwarming en airco in één

Het systeem kan zoals gezegd gebruikt worden om te warmen én te koelen. Met de warmtepomp beschikt u dus over een verwarming en airco in één. Een systeem voorzien op zowel koude als warme periodes.

Milieuvriendelijk

Een lucht-lucht warmtepomp maakt geen rechtstreeks gebruik van fossiele brandstoffen, maar verbruikt enkel elektriciteit. Daardoor is het een milieuvriendelijk alternatief voor bijvoorbeeld CV-ketels op aardgas of mazout. Dit product kan eveneens een huidige elektrische verwarming vervangen.

Combinaties

U kan de warmtepomp combineren met zonnepanelen, die dan ook kunnen voorzien worden in de elektriciteitsbehoefte van uw warmtepomp. Deze combinatie kan u tevens volledig aangeboden worden door Telcom.