Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Warmtepompen

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk en energiezuinig systeem om uw woning te koelen of verwarmen. Warmtepompen halen hun energie uit de omgeving. Lucht-lucht waterpompen gebruiken bijvoorbeeld hiervoor de buitenlucht. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt, enkel een elektriciteitsaansluiting is nodig. Daarnaast zijn de investeringskosten van lucht-lucht waterpompen ook lager in vergelijking met andere warmtepompen.

Ontdek hieronder meer info over de werking, voordelen en prijs of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Het systeem dat een lucht-lucht warmtepomp hanteert is vergelijkbaar met dat van een koelkast, maar dan omgekeerd.

  • De buitenunit zuigt de buitenlucht aan zoals een ventilator en zorgt voor de verwarming van de lucht via de compressor. De unit kan op de grond, aan een muur of op een plat dak geplaatst worden.
  • De binnenunit blaast de warme of koude lucht in de woning. U kan kiezen voor een wand-, vloer- of plafondmodel. U kan trouwens meerdere binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit.

Wanneer kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp is zeker het overwegen waard bij onderstaande situaties.

  • Ter vervanging van uw elektrische verwarming. Dit type warmtepomp heeft namelijk veel lagere elektriciteitskosten dan een elektrische verwarming.
  • Wanneer u nog geen centraal verwarmingssysteem hebt. Met een lucht-lucht warmtepomp kan u meerdere binnenunits koppelen aan één buitenunit. Hierdoor kan u per ruimte de temperatuur regelen.
  • In goed geïsoleerde woningen. Het warmteverlies in woningen die goed zijn geïsoleerd is vrij beperkt, waardoor uw woning snel en budgetvriendelijk wordt verwarmd.
  • Wanneer u ook airco wil tijdens warme periodes. Omdat u met een lucht-lucht warmtepomp ook uw woning kan koelen, is dit systeem de beste keuze is wanneer u airco wil laten installeren.

Waarom een lucht-lucht warmtepomp laten installeren?

Verwarming en airco in één systeem

Het systeem kan gebruikt worden om te warmen én te koelen. Met een warmtepomp beschikt u dus over een verwarming en airco in één. U kan het systeem zowel tijdens koude als warme periodes gebruiken.

Milieuvriendelijk

Een lucht-lucht warmtepomp maakt geen rechtstreeks gebruik van fossiele brandstoffen, maar verbruikt enkel elektriciteit. Daardoor is het een milieuvriendelijk alternatief voor bijvoorbeeld CV-ketels op aardgas of mazout. Dit product kan eveneens een huidige elektrische verwarming vervangen.

Goedkopere oplossing

Een lucht-lucht warmtepomp is doorgaans goedkoper dan andere soorten warmtepompen of verwarmingssystemen. Daarnaast zijn er geen graafwerken nodig waardoor de installatie relatief snel gebeurt.

Temperatuurregeling per gekozen ruimte

Het voordeel van verschillende binnenunits, is dat u de temperatuur in iedere ruimte afzonderlijk kan regelen. Door deze gerichte verwarming wordt het energieverbruik ook lager. Dankzij de snelle werking van dit systeem wordt de gekozen temperatuur ook al snel bereikt.

Warmtepomp combineren met zonnepanelen

U kan de warmtepomp combineren met zonnepanelen, die dan ook kunnen voorzien worden in de elektriciteitsbehoefte van uw warmtepomp. Deze combinatie kan u tevens volledig aangeboden worden door Telcom.

Lucht-lucht warmtepomp laten installeren?

Vooraleer we aan de slag gaan met de effectieve installatie, bezorgen we u graag een gratis en vrijblijvende prijsofferte. Heeft u al meteen een vraag? Bel ons op +32 (0)15 23 78 90.

Offerte aanvragen Contacteer ons

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Wat is de prijs van een lucht-lucht warmtepomp?

De prijs van een lucht-lucht warmtepomp is afhankelijk van de installatie, het aantal binnenunits, het type van de binnenunits (wand-, vloer- of plafondmodel), enzovoort. Wilt u graag weten wat de prijs is voor uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Waarom is een warmtepomp financieel voordeliger dan een klassiek verwarmingssysteem?

Warmtepompen bieden heel wat voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Zo zijn ze goedkoper in gebruik aangezien u een gratis warmtebron gebruikt (de buitenlucht). U bent dus niet meer afhankelijk van fossiele brandstoffen, zoals gas of elektriciteit, waarvoor u moet betalen. U verbruikt enkel de elektriciteit die nodig is om de warmtepomp aan te sturen, waardoor u heel wat zal besparen.

Is een warmtepomp voldoende om mijn volledige woning te verwarmen?

Aangezien u meerdere binnenunits kan combineren met één buitenunit is het mogelijk om uw volledige woning te verwarmen of koelen met een warmtepomp.

Kan ik met een warmtepomp mijn water verwarmen?

Wanneer u ook uw warm water wil verwarmen, kiest u best voor een warmtepompboiler. Deze staat los van de lucht-lucht warmtepomp, maar is een zeer zuinige en milieuvriendelijke manier om uw sanitair water te verwarmen. Contacteer ons gerust voor advies of een vrijblijvende offerte.

Wat is het verschil tussen een lucht-lucht warmtepomp en airco?

Een klassiek airconditioningsysteem werkt eigenlijk op een gelijkaardige manier als een lucht-luchtwarmte pomp, waarbij er gekoeld wordt door luchtverplaatsing en de gekoelde lucht in de ruimte wordt geblazen. Lucht-lucht warmtepompen kunnen naast koeling ook voor verwarming zorgen. Daardoor geniet u ieder seizoen van een aangename binnentemperatuur.

Ontdek onze andere diensten