Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Elektriciteitswerken

Elektriciteit is onmisbaar in ons dagdagelijkse leven en elektrische installaties dienen daarom betrouwbaar en duurzaam te zijn. Telcom installeert nieuwbouwprojecten en renoveert uw oude elektrische installaties.

Elektricien voor al uw elektriciteitswerken

Elektriciteitswerken omvat een breed aanbod aan klussen, gaande van een volledig nieuwe elektrische installatie tot het vernieuwen of uitbreiden van de huidige installatie.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van elektriciteitswerken die u kan laten uitvoeren.

Elektrische installatie bij nieuwbouw

Bent u een nieuwe woning aan het bouwen? Dan is het elektriciteitsnetwerk een belangrijke factor. Vooraleer de elektriciteitsinstallatie wordt geplaatst, moet er een elektriciteitsplan worden gemaakt. Onze elektriciens bespreken met u uw behoeften en eisen (aantal en positie van de stopcontacten, lichtschakelaars, elektriciteitsaansluitingen, plaats van de zekeringkast, …) en maken samen dit plan op.

Nadien wordt de nieuwe elektrische installatie geplaatst, de meterkast en overspanningsbeveiliging aangesloten en alles proper afgewerkt.

Elektriciteitsinstallatie uitbreiden of vernieuwen

Een elektrische installatie in een bestaande woning kan altijd worden uitgebreid. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u nieuwe stroompunten of extra verlichting wil toevoegen.

In sommige gevallen is het aangewezen om de volledige installatie te vernieuwen of repareren, bijvoorbeeld wanneer deze is afgekeurd. Dit kunnen kleinere werken zijn, maar soms zijn grote aanpassingen ook noodzakelijk. Bij het vernieuwen van elektriciteit wordt onder andere de meterkast vervangen, nieuwe bekabeling gelegd en nieuwe lichtpunten, schakelaars en stopcontacten voorzien.

Kleinere elektriciteitswerken

Voor kleinere elektriciteitswerken kan u ook beroep doen op een elektricien. Denk maar aan de aansluiting van nieuwe verlichting of stopcontacten, herstellingen, plaatsing van een nieuwe deurbel of parlofoon, etc. Ook als u een nieuwe zekeringkast wil plaatsen of de oude wil herstellen, schakelt u best een professionele elektricien in.

Installatie domotica: automatisatie en beveiliging

Met domotica, ook wel gekend als huisautomatisering, wordt er elektronica gebruikt om verschillende zaken in uw woning te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van verlichting of gordijnen met uw smartphone. Ook alarmsystemen kunnen in een domoticasysteem worden geïnstalleerd.

Door domotica te laten installeren zal uw wooncomfort aanzienlijk stijgen, kan u energie besparen en kan u uw huis beter beveiligen.

Op zoek naar een elektricien in uw regio?

Wilt u een nieuwe elektriciteitsinstallatie laten plaatsen of uw bestaande installatie vernieuwen of uitbreiden? Of wilt u andere elektriciteitswerken laten uitvoeren? Onze professionele elektriciens staan graag tot uw dienst.

U kan gratis en vrijblijvend een prijsofferte opvragen op maat van uw situatie.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over elektriciteitswerken

Wat kost een elektricien?

De kostprijs van een elektricien is afhankelijk van de elektriciteitswerken die u laat uitvoeren. Daarom bezorgen we u graag een prijs op maat van de werken die u wil laten uitvoeren. U kan deze prijs op maat gratis en vrijblijvend aanvragen via onze offertepagina.

Wanneer moet ik mijn elektrische installaties laten keuren?

In een aantal gevallen bent u verplicht om uw elektriciteitsinstallatie te laten keuren, gebaseerd op het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI):

  • Wanneer u een woning met een elektrische installatie wil verkopen
  • Bij een ingebruikstelling, wijziging, verzwaring of uitbreiding van de installatie
  • Om de 25 jaar moet u de installatie opnieuw laten keuren.

Wanneer het verslag negatief is, moet de installatie worden vernieuwd en opnieuw worden gekeurd.

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van slimme energie