Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Autonomie

Duurzame energiebronnen zijn niet altijd even aanwezig: de zon straalt niet altijd even sterk en de wind waait niet altijd even hard. De opslag van duurzame energie is geen utopie meer: de prijzen van batterijen dalen sterk en de kwaliteit van de opslagcapaciteit neemt toe. Met slimme software kunnen we binnenkort voorspellen hoeveel groene energie we op welk moment kunnen opwekken en wanneer we welke hoeveelheid willen verbruiken. Energieverbruik- en opslag kunnen we binnenkort perfect op elkaar afstemmen.

Autonome energiesystemen

Met een volledig autonoom of off-grid energiesysteem bent u compleet onafhankelijk van het elektriciteitsnet en wordt u zelfvoorzienend.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: u wekt zelf energie op via bijvoorbeeld zonnepanelen of windenergie. Een intelligente regelaar met slimme software bepaalt vervolgens hoeveel stroom rechtstreeks naar de huishoudelijke producten gaat en hoeveel energie in een batterij wordt opgeslagen. Deze energie kan op een later moment worden gebruikt als de zon bijvoorbeeld niet schijnt.

Hybride energiesystemen

U kan ook kiezen voor een hybride energiesysteem, waarbij u enerzijds zelf elektriciteit opwekt en opslaat en anderzijds energie van een andere bron gebruikt, zoals een generator of netaansluiting.

Hoe kunnen wij u helpen?

Van zodra er meer elektriciteit wordt opgewekt dan verbruikt, wordt deze in een batterij opgeslagen. Intelligente software, die bepaalt hoeveel energie wordt opgeslagen en verbruikt, is het hart van een autonoom energiesysteem.

Bij ons kan u terecht voor de installatie van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen, zonneboilers en nog veel meer. Onze vakmannen geven u correct advies en installeren het perfecte systeem voor uw specifieke situatie.

Vraag een offerte aan voor een persoonlijk voorstel op maat van uw situatie. Deze offerte is geheel vrijblijvend en gratis.

Offerte aanvragen

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van slimme energie