Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Zolderisolatie

De meeste warmte verlaat uw woning via het dak. Wanneer deze niet voldoende is geïsoleerd gaat er heel wat bruikbare energie verloren. Door te investeren in zolderisolatie houdt u de warmte binnenshuis en zal u ieder jaar flink wat besparen op uw energierekening.

Lees hieronder alles wat u moeten weten over dakisolatie, mogelijke isolatiematerialen, prijs en premies. Wenst u vrijblijvend advies of een offerte te ontvangen? Via onze offertepagina kan u deze aanvragen.

Waarom uw zolder laten isoleren?

Uw zolder isoleren is altijd een verstandige keuze. Ten eerste zal u een sterk verschil op uw energierekening zien en draagt u bij tot een beter milieu, aangezien u minder zal moeten stoken. Daarnaast zal uw wooncomfort sterk stijgen omdat er geen warmte meer verloren gaat. Verder kunt u uw zolderruimte gebruiken als woonruimte wanneer u kiest om het dak van uw zolder te isoleren.

Voordelen van zolderisolatie

 • Goed voor uw portemonnee
 • En voor het milieu, aangezien u minder moet stoken
 • Aangename temperatuur in uw woning, het hele jaar door

Mogelijkheden van zolderisolatie

Zolderisolatie kan ofwel isolatie van de zoldervloer, het dak of beide betekenen. Maar wat is de beste keuze? Dat hangt af waarvoor u de zolder gebruikt. We zetten het even voor u op een rijtje:

Zoldervloerisolatie

Wanneer het dak nog niet (voldoende) is geïsoleerd en u de zolderruimte enkel gebruikt als opslagruimte, is isolatie van de zoldervloer een geschikte keuze. Hierdoor wordt de warmte vastgehouden in de onderliggende ruimte(s). Deze methode is goedkoper dan dakisolatie.

Wanneer u een betonvloer op zolder heeft, wordt deze meestal geïsoleerd met drukvaste isolatieplaten of gespoten PUR. In houten of niet-massieve betonvloeren kan het isolatiemateriaal (bv. minerale wol) in de ruimtes tussen de houten kepers geplaatst. Onze isolatiespecialisten geven u advies over welk materiaal geschikt is voor uw zoldervloer.

Zolder isoleren via het dak

Wanneer u uw zolderruimte ook als leefruimte gebruikt of wil gebruiken, laat u best uw dak isoleren. Hierdoor blijft de warmte ook in uw zolder hangen zodat u in deze ruimte een aangename temperatuur heeft. U kan uw dak aan de buitenkant of binnenkant isoleren. Er bestaan daarnaast verschillende soorten isolatiematerialen voor uw dak. Afhankelijk van uw dakconstructie en uw budget, wordt een keuze gemaakt die u het best mogelijke rendement oplevert. Lees meer over de mogelijkheden van dakisolatie.

Uw dak en zoldervloer laten isoleren

Dit is de duurste isolatiemethode en is vooral aan te raden wanneer u de zolderruimte als leefruimte gebruikt en wil isoleren tegen geluid van de onderliggende ruimtes in uw woning.

Uw zolder laten isoleren?

Wilt u zolderisolatie laten plaatsen door een vakman? Via onze offertepagina kan je vrijblijvend een prijsvoorstel aanvragen. Onze isolatie experts bekijken uw noden en maken een offerte op maat van uw specifieke situatie.

Deze offerte is volledig gratis en vrijblijvend.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over zolderisolatie

Wat is de kostprijs van zolderisolatie?

De kostprijs voor zolderisolatie is afhankelijk van de isolatiemethode en het isolatiemateriaal dat u kiest. Het ene materiaal is namelijk goedkoper dan het andere alsook zijn sommige materialen beter geschikt voor een dak en andere voor uw zoldervloer.

Wilt u een exacte prijs weten, toegepast op uw woning? Vraag vrijblijvend een prijsofferte aan.

Bestaan er premies voor zolderisolatie?

 Er bestaan verschillende premies voor het isoleren van uw zolder of dak. Hiervoor dient u wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo is de premie van de netbeheerder bijvoorbeeld enkel geldig:

 • Voor woningen die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvoor de bouwaanvraag werd ingediend voor 1 januari 2006
 • Wanneer de werken door een aannemer worden uitgevoerd
 • Het nieuw geplaatste materiaal minstens een warmteweerstand (Rd-waarde) behaalt van 4,5 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt).
 • Bij renovatiewerken en niet bij nieuwbouw

Welk isolatiemateriaal is geschikt voor zolderisolatie?

U kan kiezen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Welk type het meest geschikt is voor uw woning, is afhankelijk van uw dak- of zoldervloerconstructie en budget. De meest populaire materialen voor zolderisolatie zijn:

 • Isolatieplaten
 • Minerale wol, zoals glaswol of rotswol
 • Gespoten PUR
 • Ecologische materialen

Lees meer over isolatiematerialen

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van isolatie