Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Dakisolatie

Wist u dat er in uw woning 30% van de warmte verloren gaat via het dak? Dit is nochtans eenvoudig te voorkomen met dakisolatie. Met dakisolatie kan u dus heel wat energiekosten besparen en werkt u mee aan een beter milieu. Lees hieronder alle informatie over o.a. de mogelijkheden van dakisolatie, materialen, prijs en premies.

Waarom uw dak laten isoleren?

Warmte stijgt op. Een groot deel van de warmte in uw woning verlaat uw huis dan ook via het dak. Door uw dak goed te isoleren, blijft de opgestegen warmte in de winter langer in uw huis en blijft uw woning lekker fris in de zomer. Dakisolatie heeft dus heel wat voordelen, zoals:

  • Bespaar op uw energiefactuur: u zal minder verwarmingskosten hebben doordat de warmte langer in uw huis blijft.
  • Goed voor het milieu: door minder te stoken en geen energie meer te verspillen, draagt u bij aan een beter milieu

Wat zijn de mogelijkheden?

Er bestaan verschillende manieren om uw dak te isoleren. Welke methode wordt gekozen is afhankelijk van uw daktype (hellend of plat) en dakconstructie.

Dakisolatie langs binnen

Dit is één van de goedkoopste mogelijkheden van dakisolatie. Bij deze isolatiemethode wordt het dak aan de binnenzijde geïsoleerd. De exacte plaatsing is afhankelijk van hoe uw dak is opgebouwd.

Dakisolatie langs buiten

Isolatie aan de buitenkant van het dak wordt voornamelijk geplaatst wanneer de dakbedekking wordt hersteld of vernieuwd. Bovendien is deze methode ideaal voor afgewerkte kamers, aangezien de afwerking aan de binnenzijde niet wordt veranderd.

Zoldervloer isoleren

Wanneer u een onverwarmde zolderruimte heeft die u enkel als opslagruimte gebruikt, kan u kiezen om uw zoldervloer te isoleren. U zal efficiënter kunnen verwarmen doordat de warmte niet onnodig naar de zolderruimte gaat. Hierdoor kan u nog meer besparen op uw energiefactuur.

Zolderisolatie

Welke soorten dakisolatie bestaan er?

Wanneer u uw dak laat isoleren, kan u kiezen uit verschillende isolatiematerialen. Bij deze keuze speelt uw dakconstructie, type dak, de isolatiewijze en uw budget een belangrijke rol. Het gekozen materiaal zal een invloed hebben op de totaalprijs van uw dakisolatie.

Hieronder leest u enkele veelgebruikte isolatiematerialen voor daken. Wenst u advies op maat van uw situatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan of contacteer ons.

Glaswol

Dit is één van de meest gebruikte isolatiematerialen en is relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen. Verder heeft dit materiaal een vrij goede isolatiewaarde. Het wordt voornamelijk gebruikt om schuine daken en zoldervloeren te isoleren.

 Om uw dak te kunnen isoleren met glaswol, moet er wel een onderdak aanwezig zijn. Daarnaast moet een dampscherm over de glaswol worden geplaatst om vochtige binnenlucht uit de glaswol te houden en vochtproblemen en schimmel te voorkomen.

Isolatieplaten

Isolatieplaten zijn beschikbaar in grote afmetingen en bieden een hoge isolatiewaarde waardoor ze minder dik geplaatst moeten worden. Ze worden vaak gemaakt uit PUR, PIR, EPS of XPS. Isolatieplaten zijn geschikt voor zowel schuine als platte daken.

PUR-schuim

PUR-isolatieschuim kan zeer snel worden geplaatst en wordt rechtstreeks op het dak gespoten. Bovendien kan u met dit materiaal goed alle hoeken en gaten opvullen en sluiten.

Ecologische, milieuvriendelijke dakisolatie

Sommige isolatiematerialen, zoals PIR of PUR, zijn niet zo goed voor het milieu. Tegenwoordig kan u dan ook kiezen tussen heel wat andere, ecologische isolatiematerialen, zoals houtwol of EPS. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Uw dak laten isoleren?

Onze isolatiespecialisten zorgen voor een correcte isolatie van uw dak. Wilt u graag meer advies over de installatie of de prijs? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze experts bespreken uw noden en maken een offerte op maat van uw specifieke situatie.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Wat is de kostprijs van dakisolatie?

De kosten om uw dak te isoleren zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiewijze, de dakoppervlakte, de dikte van de isolatie, enzovoort. Om de exacte prijs te weten van uw dakisolatie kan u een prijsofferte aanvragen via onze offertepagina. Deze offerte is geheel vrijblijvend en gratis.

Bestaan er premies voor dakisolatie?

Ja, voor het isoleren van uw dak kan u premies ontvangen wanneer u aan enkele voorwaarden voldoet. Zo kan u een premie van uw netbeheerder ontvangen of gebruik maken van de totaalrenovatiebonus. In enkele gemeenten ontvangt u bovendien een gemeentelijke of provinciale premie voor dakisolatie.

Is dakisolatie verplicht?

Ja, vanaf 2020 is dakisolatie verplicht voor woningen en huurwoningen die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Daken die niet aan de dakisolatienorm voldoen, moeten dus geïsoleerd worden. Een geïsoleerde zoldervloer bij een onverwarmde zolder die niet als leefruimte wordt gebruikt, geld ook ook als een geïsoleerd dak. De minimumnorm voor deze isolatie is een warmteweerstand (R-waarde) van 0,75 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt).

Ontdek onze andere diensten

Onze referenties van isolatie