Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Thuisbatterijen

In een wereld met steeds meer aandacht voor duurzame energiebronnen kan energieopslag niet ontbreken. Een batterijsysteem voor de opslag van zonnestroom is ideaal om te veel geproduceerde zonnestroom op te slagen voor later gebruik. Een thuisbatterij is dus een mooie aanvulling op uw zonnepaneleninstallatie. Bekijk hieronder onze batterijoplossingen en lees alles over de werking, voordelen en prijs.

Heeft u interesse om een thuisbatterij te laten installeren? We bieden kwalitatieve producten aan van merken zoals AlphaESS, BYD, LG Chem en SolaX. Onze adviseurs lichten graag toe wat voor u de beste optie is. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

lg-chem-resu-7h

LG Chem RESU 400V

Code: RESU 7H/10H
Merk: LG Chem
Afmeting (bxhxd): 744x692x206mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 7 kW / 10 kW
Bruikbaar vermogen: 6.6 kWh / 9.3 kWh
lg-chem-resu-10h

LG Chem RESU 48V

Code: RESU 3.3/6.5/10/13
Merk: LG Chem
Afmeting (bxhxd): 452x626x227mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 3.3/6.5/10/13 kW
Bruikbaar vermogen: 2.9/5.98.8/12.4 kWh
alpha-ess-storion-smile-b3

Alpha Ess Storion Smile-B3

Code: Storion Smile-B3
Afmeting (bxhxd): 610x625x236 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 3 kW
Bruikbaar vermogen: 2.9 kWh
alpha-ess-storion-smile5-

Alpha Ess Storion Smile-5

Code: Storion Smile-5
Afmeting (bxhxd): 610x615x236 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5 kW
Bruikbaar vermogen: 5.7 kWh
alpha-ess-storion-smile-t10

Alpha Ess Storion Smile-T10

Code: Storion Smile-T10
Afmeting (bxhxd): 600x300x250 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 10 kW
Bruikbaar vermogen: 11.6 kWh
solax-triple-power

Solax Triple Power

Code: T-BAT H 5.8 kW
Afmeting (bxhxd): 474x708x193mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5.8 kW
Bruikbaar vermogen: 5.8 kWh
byd-battery-box-

BYD Battery Box

Code: Premium HVS/HVM 400V
Afmeting (bxhxd): 585x762x298 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5 - 22 kW
Bruikbaar vermogen: 5.12 - 22.08 kWh
byd-battery-box-

BYD Battery Box

Code: Premium LVS 48V
Afmeting (bxhxd): 650x478x298 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 4 - 24 kW
Bruikbaar vermogen: 4 - 24 kWh

Wat is een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij levert u het overschot opgewekte stroom niet aan het elektriciteitsnet, maar slaagt u het thuis op in een batterijsysteem. U gaat deze “verloren” energie recupereren waardoor u de overtollige stroom die uw zonnepanelen produceren op een later moment kan gebruiken.

Thuisbatterij combineren met zonnepanelen: een goede investering

Zonnepanelen op het dak zijn goed ingeburgerd. Om nog beter gebruik te maken van deze technologie, is het nuttig om ze te koppelen aan thuisbatterijen. Met thuisbatterijen kan u uw overtollige elektriciteit opslaan in plaats van deze aan verminderd tarief op het net af te geven aan uw elektriciteitsleverancier.

Omdat steeds meer mensen zonne-energie afgeven aan het net, worden de elektriciteitsnetten ’s middags overspoeld met zonne-energie. Nutsbedrijven zijn hierdoor begonnen met het uitwerken van nieuwe tarieven die nadelig zullen zijn voor zonnepaneeleigenaars die ’s middags te veel stroom op het net sturen.

Een thuisbatterij kan worden opgeladen met elektriciteit van zonnepanelen of van het elektriciteitsnet op momenten wanneer energieleveranciers lagere elektriciteitstarieven hanteren. Zo kunnen zonnepaneeleigenaars energie opslaan en leveren op ‘piekmomenten’ zodat geen dure stroom aangekocht moet worden op het net. Dit verlaagt uw energiefactuur.

Kan ik een thuisbatterij plaatsen zonder zonnepanelen?

Hoewel batterijen kunnen worden geïnstalleerd zonder zonne-energie, is dit ongebruikelijk. Ze worden meestal gecombineerd met zonnepanelen om die elektriciteit te gebruiken voor de opslag.

Sommige batterijen kunnen ook een huis van stroom voorzien tijdens een stroomstoring, hoewel ze niet allemaal op die manier werken. Voor meer uitleg hierover kan u altijd een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Afspraak maken

Voordelen van thuisbatterijen

  • U bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij bent u zelfvoorzienend en zal u minder elektriciteit nodig hebben van het net.
  • U heeft geen last meer van stroompannes. Bij een black-out of storing kan uw batterij als noodoplossing dienen. Dankzij de opgeslagen elektriciteit kan ook tijdens een stroompanne uw elektrische apparaten en verlichting blijven werken. De duur hiervan hangt natuurlijk af van de capaciteit en laadstatus van uw batterij en het aantal apparaten die elektriciteit nodig hebben.
  • Invoering van de digitale meter.Bij de installatie van zonnepanelen heeft u geen recht meer op een terugdraaiende teller, maar wordt er standaard een digitale meter geïnstalleerd. Hierdoor zal u gefactureerd worden voor uw werkelijke afname van het elektriciteitsnet. In dit nieuwe systeem is het dus een pak interessanter om uw zelfverbruik met een batterij te verhogen. Hierdoor zal u minder elektriciteit van het net afnemen en dus besparen op uw energiefactuur.

Wat is de prijs van een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kost tussen de €4.000 en €10.000 (excl. btw), afhankelijk van uw energiehuishouding.

Momenteel kan u een premie ontvangen van de netbeheerder. Deze premie bedraagt €250 per kilowattuur werkelijke capaciteit van het batterijsysteem. Let op: de premie kan nooit meer bedragen dan 35% van de investeringskosten en kan in totaal maximaal 3.200 euro bedragen. Om aanspraak te maken op de premie moeten er op hetzelfde adres reeds zonnepanelen in dienst zijn.

Een thuisbatterij laten installeren?

Het is essentieel dat de stroomproductie en de opslag van uw batterijsysteem wordt afgestemd op uw stroomverbruik. Onze installateurs geven u hierover persoonlijk advies zodat u een thuisbatterij laat installeren die perfect is afgestemd op uw stroomverbruik.

Wilt u een thuisbatterij laten plaatsen? Vraag een vrijblijvende en gratis offerte aan. Heeft u al meteen een vraag? Bel ons op +32 (0)15 23 78 90.

Offerte aanvragen