Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Thuisbatterijen

In een wereld met steeds meer aandacht voor duurzame energiebronnen kan energieopslag natuurlijk niet ontbreken. Een batterijsysteem voor de opslag van zonne-energie is daarom ideaal om te veel geproduceerde zonnestroom op te slaan voor later gebruik. Een thuisbatterij is dus een mooie aanvulling op uw zonnepaneleninstallatie. Bekijk hieronder onze batterijoplossingen en lees alles over de werking, voordelen en prijs.

Heeft u interesse om een thuisbatterij te laten installeren? We bieden kwalitatieve producten aan van merken zoals Huawei, AlphaESS, Solax & BYD. Onze adviseurs lichten graag toe wat voor u de beste optie is. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Onze thuisbatterijen

Hieronder vindt u een overzicht van onze thuisbatterijen met alle belangrijke informatie en specificaties. Meer info over elke batterij kan u terugvinden als u doorklikt op de batterij van uw keuze.

huawei-luna-2000

Huawei LUNA 2000

Code: Luna2000-5/10/15-S0
Afmeting voeding (bxhxd): 670x150x240
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5 - 10 - 15 kWh
Afmeting batterij (bxhxd): 670x150x360
alpha-ess-storion-smile-b3

Alpha Ess Storion Smile-B3

Code: Storion Smile-B3
Afmeting (bxhxd): 610x625x236 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 3 kW
Bruikbaar vermogen: 2.9 kWh
alpha-ess-storion-smile5-

Alpha Ess Storion Smile-5

Code: Storion Smile-5
Afmeting (bxhxd): 610x615x236 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5 kW
Bruikbaar vermogen: 5.7 kWh
alpha-ess-storion-smile-t10

Alpha Ess Storion Smile-T10

Code: Storion Smile-T10
Afmeting (bxhxd): 600x300x250 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 10 kW
Bruikbaar vermogen: 11.6 kWh
solax-triple-power

Solax Triple Power

Code: T-BAT H 5.8 kW
Afmeting (bxhxd): 474x708x193mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5.8 kW
Bruikbaar vermogen: 5.8 kWh
byd-battery-box-

BYD Battery Box

Code: Premium HVS/HVM 400V
Afmeting (bxhxd): 585x762x298 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 5 - 22 kW
Bruikbaar vermogen: 5.12 - 22.08 kWh
byd-battery-box-

BYD Battery Box

Code: Premium LVS 48V
Afmeting (bxhxd): 650x478x298 mm
Garantie: 10 jaar
Capaciteit: 4 - 24 kW
Bruikbaar vermogen: 4 - 24 kWh

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een volautomatisch systeem met koppeling naar uw zonnepanelen om uw eigen elektriciteitsopwekking, -opslag en -verbruik compleet te optimaliseren. Het automatische systeem:

  • stuurt uw opgewekte elektriciteit naar de juiste plaatsen en toestellen in uw huis,
  • en zorgt dat de overige elektriciteit wordt opgeslagen in de batterij.

Zo gaat u “verloren” elektriciteit recupereren om later zelf te gebruiken, in plaats van deze meteen over te dragen op het net van uw netbeheerder. Als uw batterij volledig is opgeladen, wordt de elektriciteit die u daarbovenop nog produceert alsnog automatisch op het net overgedragen.

Een volledige thuisbatterij-installatie bestaat uit een opslagbatterij, een elektronisch regelsysteem, een ingebouwde omvormer en een koelsysteem.

Thuisbatterij combineren met zonnepanelen: een goede investering

U koos in het verleden waarschijnlijk voor zonnepanelen om meer zelfvoorzienend te zijn in uw elektriciteitsverbruik. Om nu nog meer te voordeel hieruit te halen, is het interessant om uw zonnepanelen te koppelen aan een thuisbatterij.

Met een thuisbatterij kan u uw overtollige elektriciteit namelijk opslaan voor later gebruik, in plaats van deze aan een verminderd tarief op het net van uw elektriciteitsleverancier over te moeten dragen.

Daarnaast worden de elektriciteitsnetten ’s middags overspoeld met zonne-energie. Nutsbedrijven zijn hierdoor begonnen met het uitwerken van nieuwe tarieven die nadelig zullen zijn voor zonnepaneeleigenaars die ’s middags te veel stroom op het net sturen.

Lagere elektriciteitsfactuur

Met een thuisbatterij kan u dus uw eigen opgewekte elektriciteit opslaan voor later gebruik en draagt u enkel bij een volle batterij de overtollige elektriciteit over op het net. Zo wordt u meer zelfvoorzienend in uw elektriciteitsverbruik en moet u geen of minder elektriciteit aankopen op dure ‘piekmomenten’.

Dit is ook veel rendabeler dan al uw ongebruikte elektriciteit direct over te dragen op momenten wanneer energieleveranciers lagere elektriciteitstarieven hanteren. Met een thuisbatterij spaart u dus geld uit en verlaagt u uw energiefactuur.

Voordelen van een thuisbatterij

  • U bent meer onafhankelijk en zelfvoorzienend. Met enkel een zonnepaneelinstallatie kan u gemiddeld tot 30% zelfvoorzienend zijn in uw elektriciteitsverbruik. Met een thuisbatterijkoppeling kan u dat percentage meer dan verdubbelen!
  • U heeft geen last meer van stroompannes. Bij een black-out of storing kan uw thuisbatterij ook als noodoplossing dienen. Dankzij de opgeslagen elektriciteit blijven ook tijdens een storing of stroompanne uw elektrische apparaten en verlichting werken. Hoelang u dan uw elektriciteit kan gebruiken, hangt natuurlijk af van de capaciteit en laadstatus van uw batterij en het aantal apparaten dat elektriciteit nodig heeft.
  • U spaart een hoop geld uit. Met de invoering van de digitale meter heeft u bij de installatie van zonnepanelen geen recht meer op een terugdraaiende teller, maar wordt standaard een digitale meter geïnstalleerd. Hierdoor zal u gefactureerd worden voor uw werkelijke afname van het elektriciteitsnet. In dit nieuwe systeem is het dus een pak interessanter om uw eigen verbruik met een thuisbatterij aanzienlijk te verhogen. Hierdoor zal u minder elektriciteit van het net moeten afnemen en dus een pak besparen op uw energiefactuur.

Prijs van een thuisbatterij

Een van de belangrijkste factoren bij het overwegen van een thuisbatterij is natuurlijk ook de prijs. Deze is afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk en type van de batterij. De meest prijsbepalende factor echter, is altijd de opslagcapaciteit van de batterij.

Afhankelijk van de capaciteit kost een thuisbatterij, inclusief installatie, tussen de €4.000 en €10.000 (excl. btw). Hoewel dit aanzienlijke bedragen zijn, is de aankoop van een thuisbatterij toch bijna altijd een financieel aantrekkelijke investering.

Premie voor uw thuisbatterij

U kan voor de installatie van een thuisbatterij ook een premie ontvangen van uw netbeheerder. U drukt dan uw eigen kostprijs, waardoor uw installatie nog meer rendabel zal zijn. Zo zal de terugverdientijd van de kostprijs korter zijn dan de levensduur van de batterij en haalt u dus stroom én geld uit uw installatie.  

De premie voor een thuisbatterij bedraagt momenteel €250-300 per kilowattuur werkelijke capaciteit van de batterij. Let wel: de premie kan maximaal € 2550 bedragen en kan nooit meer dan 40% van de kostprijs dekken. 

Voor concrete prijzen kan u eenvoudig een offerte aanvragen of vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.

Offerte aanvragen Contacteer ons

Een thuisbatterij plaatsen zonder zonnepanelen?

Het is ook mogelijk om een thuisbatterij te installeren zonder zonnepanelen. U kan dan bijvoorbeeld ‘s nachts elektriciteit van het net opslaan aan een goedkoper nachttarief en deze vervolgens overdag gebruiken. Dit is weliswaar geen rendabel gebruik van een thuisbatterij.

Hoewel thuisbatterijen dus kunnen worden geïnstalleerd zonder een koppeling met zonnepanelen, is dit uiterst ongebruikelijk.

Een thuisbatterij laten installeren?

Het is essentieel dat uw elektriciteitsproductie en de opslag van uw batterijsysteem wordt afgestemd op uw persoonlijk verbruik. Daarom kijken onze adviseurs eerst naar uw verbruiksprofiel en de meest optimale batterij voor uw huishouden. Vervolgens komen onze installateurs de thuisbatterij plaatsen naargelang uw voorkeur en geniet u daarna steeds onze opvolging en service.

Dus wilt u een thuisbatterij laten plaatsen of heeft u nog vragen ? Vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan of bel ons op +32 (0)15 23 78 90.

Offerte aanvragen