Stuur ons een e mail naar info@telcom.be
Of bel ons op +32 (0)15 23 78 90

Airco

Bent u op zoek naar een airco installateur in uw buurt? Of u nu op zoek bent naar een monosplit- of multisplit- airco, onze vakmannen installeren graag de geschikte airco voor uw woning of appartement. Hiervoor kan u kiezen uit systemen van vooraanstaande merken, zoals Fujitsu, Daikin of General.

Ontdek hieronder alle info over airco’s en hun kostprijs of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Welk type airco laten installeren?

Airco’s komen voor in verschillende types. Welk type u kiest, hangt af van factoren zoals budget, uw wensen en omgevingsfactoren. We leggen kort de belangrijkste verschillen uit tussen onze aircosystemen voor de particuliere sector.

De monosplit of enkelvoudige airco

Een monosplit of single-split airco is ideaal wanneer u slechts één kamer in uw woning wil koelen, zoals de slaapkamer. Ook voor kleinere appartementen kunnen deze gebruikt worden maar dit is afhankelijk van het vierkante meteroppervlak.

Monosplit-airco’s zijn er in verschillende vormen. Deze variant bestaat uit een aparte binnen-en buitenunit die door koelmiddelleidingen met elkaar zijn verbonden. Het voordeel hiervan is dat de buitenpost grotendeels onzichtbaar op het dak of op een andere externe locatie kan worden geïnstalleerd, terwijl de binnenpost door zijn kleine afmetingen onopvallend in de betreffende ruimte wordt geïnstalleerd. Het is dan ook om deze reden dat u voor de binnenunit kan kiezen uit onder meer wandunits, cassette units of vrijstaande units.

Multisplit airco

Wanneer u verschillende kamers wil koelen of verwarmen, is een multisplit- airco wat u zoekt. Met multi-split airconditioning worden zowel grotere appartementen als woningen met meerdere wooneenheden en kantoorgebouwen verwarmd en gekoeld.

Functioneel komt dit systeem overeen met de monosplit-airco. Het verschil is echter dat er twee of meer binnenunits op één buitenunit kunnen worden aangesloten. Hierdoor kan u dus verschillende ruimtes tegelijk en afzonderlijk van elkaar koelen of verwarmen.

Prijs airco installatie

De prijs van een airconditioning is afhankelijk van heel wat factoren. Zo hangt de kostprijs af of u op zoek bent naar een installatie voor een appartement, woning of nieuwbouw of eerder naar een toepassing voor een commercieel of industrieel bedrijf.  Deze laatste hebben vaak nood aan een complexer ventilatie- en aircosysteem.

Wat kost een mono-split airco?

De verschillende soorten airco’s verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua prestaties, energieverbruik, aanschafkosten en uitrusting. Zo bedragen de kosten voor een monoplit-airco ongeveer €2500 (excl.btw).

Wat is de prijs voor een multi-split airco?

De prijzen voor een multisplit-airco zijn omwille van hun gecoöordineerde werking wat duurder en beginnen bij ongeveer €4000 (excl.btw). De kosten voor koelmiddelleiding, kernboren, type apparaat (2 wandapparaten) zijn in deze prijzen inbegrepen.

Houd er rekening mee dat dit ruwe schattingen zijn en dat verzoeken van klanten en structurele vereisten ter plaatse andere kostenberekeningen kunnen vereisen.

Wilt u weten hoeveel een airco installatie voor uw situatie zal kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze offertepagina.

Offerte aanvragen